21 Mart 2024 Perşembe

Volkswagen ID. Buzz GTX


Volkswagen'in sportif elektrikli ailesi GTX genişlemeye devam ediyor. Markanın yeni sportif aracıysa beklenmedik bir şekilde ID. Buzz kıyafetini giymiş. Tasarımında ufak tefek değişiklikler bulunan aracın performansıysa tabii ki artışta.

Diğer kardeşlerde olduğu gibi tamponun köşelerinde dik yerleşime sahip LED aydınlatmalar eklenen modelin yeni tamponu petek desenli hava girişi sunuyor. Yeni bir kırmızı gövde rengini GTX'e özel olarak sunan Volkwagen jant çaplarını 21 inçe kadar büyütebiliyor. Çift gövde rengiyle de tercih edilebilen otomobilin arkasındaysa siyah GTX arması yer alıyor.

İç mekanda tavan dahil bol bol siyah renkli döşeme ve kaplama görülebilen araçta kırmızı renkli trim parçaları da yer alıyor. Kontrast renkli trim parçalarıysa gri olan aracın ön koltuk sırtlıklarında GTX armaları bulunuyor. Bilgi-eğlence sistemi ChatGPT sunan ID. Buzz GTX'in çekme kapasitesiyse 1.8 tonu buluyor.

Çift elektrik motoruna ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 340 beygir gücünde. 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen ID. Buzz GTX'in maksimum sürati 160 km/s. Kısa aks mesafeli modeller 79, uzunlarsa 86 kWh kapasiteye sahip bataryalarla donatılmış. Maksimum şarj hızlarıysa sırasıyla 185 ve 200 kW. Yolcu kapasiteleriyse iki ile yedi arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder