21 Mart 2024 Perşembe

Infiniti QX80


Infiniti'nin büyük SUV modeli QX80 yeni nesline kavuştu. Görsel olarak, geçtiğimiz yıl tanıtılan QX Monograph konseptinin bir kopyası olan otomobilin kaputu altında artık V8 motor bulunmayacak. Yine de sahip olduğu ünitenin yeterince güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Modern bir makyaj görmüş gibi duran otomobil konsept halinden çok farklı görünmüyor. Çift katlı LED farlar, dik yerleşimli ön panjur, 22 inç çaplı jantlar, hemzemin kapı kolları, siyah renkli tavan, bagaj kapağında birleşen LED stoplar, spoiler, çift anten, yan basamaklar ve difüzör çıkışı şeklinde tasarlanan arka tampon seri üretimde kendilerine yer bulmuş.

Dokunmatik düğmelere sahip olan ilginç tasarımlı direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge tablosu ve geniş dokunmatik ekran yer alıyor. Çift renkli deri döşeme haricinde havalandırma kumandalarının yer aldığı dokunmatik ekran da orta konsolda dikkat çekiyor.

Üç sıra koltuğa sahip olan otomobil 6, 7 veya 8 kişilik olarak alınabilecek. Açılabilir cam tavan, yüksekliği ayarlanabilen havalı süspansiyon sistemi ve biyometrik havalandırma sistemi gibi donanımlara sahip olabilen modelin Klipsch ses sistemi 1.200 Watt çıkış gücünün yanında tavan ve ön koltuk kafalıklarına da yerleştirilmiş 24 hoparlöre sahip.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motora yer veren QX80 456 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Donanım paketine göre arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçta 9 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder