26 Mart 2024 Salı

Callum eVITA


Callum ve Motability ortaklığı ilginç bir araç doğurdu. Tekerlekli sandalye kullanıcıları için daha rahat ulaşımı amaçlayan ikilinin tasarladığı konsept ilginç tasarım ve kullanışlılık özellikleri sunuyor. Üstelik model, son zamanların modasına uyan elektrik motoruna sahip.

Şık bir görünüme sahip olan otomobilde ince yapılı LED farlar, ilginç yerlere gizlenen hava girişleri, aerodinamik jantlar, küçük sayılabilecek yan aynalar, hemzemin kapı kolları, köşelere yerleştirilen LED stoplar ve ön, arka ve kapı altlarında kullanılan, bütürlü görünüm sunan malzemeler görülebiliyor.

Kayar arka kapılara sahip olan konseptin iç mekanına geçildiğinde, önde Stellantis grubunun küçük ticarileriyle paylaşılan bir kokpit öne çıkıyor. Sabit cam tavan bölüme daha fazla gün ışığı alırken arka çamurluklar üzerine ek depolama ve sabitleme bölümleri eklenmiş.

Arka bölümde tek koltuk sunan otomobilin bagaj kapağı iki parçalı olarak açılıyor. Alt parça yere doğru açılarak bir rampaya dönüşüyor ve bu şekilde tekerlekli sandalye kolayca iç mekana alınabiliyor. Ön koltukların arkasına eklenen sabitleyiciler üzerine birçok uygulama yerleştirip arka yolcuları meşgul tutmak mümkün.

Teknik verileri detaylandırılmayan konseptin iç mekanında kullanılan Stellantis parçaları, 50 kWh kapasiteli bataryalarla birleşince elektrik motorunun da bu gruptan alındığı tahmin edilebilir. Bu durumda ünitenin 100, 136 veya 156 beygir güç üretebilmesi mümkün. Sağlanan menzilse yaklaşık 320 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder