28 Mart 2024 Perşembe

Hyundai Santa Cruz


Hyundai'nin pick up modeli Santa Cruz, temellerini paylaştığı Tucson'un ardından makyajlandı. Teknik bir yenilik sunmayan aracın güncellenme işlemi iç mekanda yoğunlaşmış olsa da dışarıda da önden bakıldığında farklılıklar görülebiliyor.

Daha köşeli tasarıma sahip çok parçalı LED farları yeni ön panjuruyla birleşince daha dik bir duruş kazanan aracın tamponunda da daha geniş korumalara yer verilmiş. Jant tasarımı ve gövde rengi seçeneklerinde de güncellemeler var.

Aileye yeni katılan XLT donanım seçeneğiyse araziye daha hazır bir görünüme sahip. Siyah renkli ön panju ve yan aynaların haricinde tamponlarında da daha fazla siyah plastik kullanılan araçta donanıma özel tasarıma sahip 18 inç çaplı jantlar ve araziye uygun lastikler görev yapıyor. Çamurluk ve kapı altlarında kullanılan korumalar da bu araçta daha geniş. Ayrıca ön tamponda bir çift çeki halkası mevcut.

İç mekanı başkalaşım geçiren otomobilde üç kollu yeni direksiyon simidi, yeni dijital gösterge paneli ve yanına eklenen dokunmatik ekran, farklı tasarıma sahip havalandırma ızgaraları ve yeni havalandırma kumandaları kullanılıyor. Otomobilin vites koluysa Tucson'un aksine korunmuş.

Kaput altında yer alan motor seçenekleriyse değişmemiş. 2.5 litre hacimli ünitelerin atmosferik emişli versiyonu 194 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken turbo beslemeli seçenek 285 beygir güç, 422 Nm tork üretiyor. Her iki araçta da 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılıyor. Turbo versiyonda dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder