28 Mart 2024 Perşembe

Jeep Wrangler Low Down ve Vacationeer


Easter Jeep Safari bu yıl da yeni konseptler getirdi. Bu sefer toplamda dört konsept tanıtan üreticinin iki konseptini sayfaya konuk ettik. Alıştığımız şekilde arazi için çok daha uygun hale getirilen modellerin kaputları altındaysa ilginç şekilde değişiklik yapılmamış.

Tasarımında 2009 yılında tanıtılan Lower Forty konseptinden esinlenilmiş Wrangler Low Down, koca ayak temasını devam ettiriyor. Dört kapılı Wrangler temelli model kısaltılmış çelik tamponlar, ön çamurluklara entegre edilmiş LED aydınlatmalar ve hava çıkışları, şeffaf bölümlü kaput ve kumaş tavan gibi detaylara sahip.

İç mekana geçildiğinde dokunmatik ekranı iptal edilen 392 armalı kokpit ve farklı döşemelere sahip koltuklarla dikkat çeken otomobilde 20 inç çaplı jantlar ve 42 inç çaplı lastikler kullanılıyor. Süspansiyon sistemi standart olsa da akslar Dana 60 ile değiştirilmiş. 6.4 litre hacimli V8 motorsa 477 beygir güç, 637 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Açık renkli ve Grand Wagoneer temelli konseptiyle de dikkat çeken Jeep, bu aracın hem tampon hem de tavanına bol bol LED aydınlatma eklemiş. 38 mm yükseltilen süspansiyon sistemi ve ek alt korumalar da araca eklenen donanımlar arasında. 18 inç çaplı ve beyaz renkli jantlar ve 35 inç çaplı lastikleri de unutmamak lazım.

Tavanında katlanabilir bir çadır sunan konseptin bu aksesuarının üzerinde de güneş panelleri yer alıyor. İç mekandaysa açık renkli ahşap kaplamalar ve piknik örtüsünü andıran koltuk döşemeleri görülebiliyor. Kaput altında yer alan 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motorsa çift turbo besleme yardımıyla 517 beygir güç, 578 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder