5 Haziran 2023 Pazartesi

Lexus LBX


Lexus, şimdiye kadar dahil olmadığı bir segmente giriş yapıyor. B segmentinde yer alan premium bir SUV olan LBX, Toyota Yaris Cross temelleri üzerine geliştirilmiş bir araç. Gövde ve iç mekan tasarımı dikkat çekici olan modelin kaputu altında sadece hibrit motor kullanılıyor.

LED farlarının görünümü Peugeot modelleriyle Cupra Born'un bir karışımı gibi görünen otomobilin tamponunda yer alan geniş hava girişi tipik bir Lexus özelliği. 18 inç çaplı jantlar, siyah renkli çamurluk ve kapı altı korumaları haricinde yan aynalar ve tavan da bu renkte alınabiliyor.

4.190 mm boya, 1.825 mm genişliğe ve 1.545 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.580 mm olarak açıklanıyor. Arka bölümünde sahte hava çıkışlarına sahip tampon ve şık bir spoiler bulunan LBX'in LED stopları da bagaj kapağında birbirine bağlanıyor.

Asıl premium duruşu iç mekanda sergileyen otomobilde farklı renklerde deri döşeme opsiyonları, dijital gösterge paneli ve orta konsolun çoğunu kaplayan bir dokunmatik ekran sunuluyor. Üç kollu direksiyon simidi ve küçük vites selektörü diğer Lexus modellerinden tanıdık. 13 hoparlörlü Mark Levinson ses sistemi de donanımlar arasında.

3 silindirli ve 1.5 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit sistemi 136 beygir güç, 185 Nm tork üretebilen LBX'in 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 9.2 saniye sürüyor. Araç önden çekişli olarak da dört tekerlekten çekişli olarak da alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder