9 Haziran 2023 Cuma

Lexus TX


Lexus, model yağmuruna devam ediyor. Uzun zamandır güncellemediği bir model olan GX'i yenileyen üretici aynı anda yepyeni SUV modeli TX'i de tanıttı. Toyota Grand Highlander temelli araç üç farklı motor seçeneği sunuyor.

5.160 mm boya, 1.990 mm genişliğe ve 1.781 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 2.950 mm olarak açıklanıyor. Büyük ön panjur ve panjura doğru uzayan LED farlara sahip olan TX'in jant çapları 22 inçe kadar ulaşıyor. Modelin tampon, kapı altı ve çamurluk korumaları da gövde rengine boyanmış.

B, C ve D sütunları siyah renkte sunulan araçta alçak yapılı tavan rayları, yüzgeç anten ve spoiler kullanılıyor. Arka tamponu gövdeden çıkıntı yapmayan otomobilin LED stopları da birbirine bağlanmış. Bagaj hacmiyse 570 ile 2.747 litre arasında değişiyor.

Üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, havalandırma kumandalarını da içerisine alan büyük dokunmatik ekran ve küçük vites selektörünü diğer Lexus modelleriyle de paylaşan aracın donanımında üç koltuk sırası, açılabilir cam tavan ve 21 hoparlörlü Mark Levinson ses sistemi yer alıyor.

Kaput altında görev yapan üniteleri RX ile paylaşan aracın 2.4 litre hacimli, benzinli motoru 280 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart, dört tekerlekten çekiş sistemiyse opsiyonel olarak sunuluyor. Aynı motorun hibrit seçeneğiyse 371 beygir güç ve 555 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda.

Şarj edilebilir hibrit seçeneğe de sahip olan TX'in bu versiyonunda 3.5 litre hacimli V6 motor görev yapıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzımana (CVT) sahip olan otomobil 412 beygir gücünde ve sadece elektrik motoruyla menzili 53 km olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder