7 Haziran 2023 Çarşamba

Volvo EX30


Daha önce Infiniti'nin bir modeli olan EX30 karşımıza bir Volvo olarak çıktı. Markanın en küçük elektrikli SUV modeli, geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve hibrit motorla sunulacak olan Lexus LBX'in de rakibi konumunda.

4.233 mm boya, 1.837 mm genişliğe ve 1.549 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.650 mm olarak açıklanıyor. Köşeli hatlara sahip olan EX30'un ön bölümünde, dikdörtgenlere bölünen ünitelere sahip LED farlar dikkat çekiyor. Tamponların büyük bölümüyle kapı altları siyah plastikle korunan aracın jant çapları da 19 inçe kadar çıkıyor.


Tavanı ve yan aynaları siyah renkte alınabilen EX30'da model adı, yarısı gövde rengine boyanan C sütunlarına işlenmiş. Arka bölümde çıkıntı yapmayan tampon, küçük spoiler ve ikiye bölünmüş LED stoplar dikkat çeken detaylar arasında.

İlerleyen zamanlarda aileye katılacak olan Cross Country seçeneğinde daha küçük jantlar, araziye uygun lastikler, farlar ve stoplar arasında siyah bölümler, yükseltilmiş süspansiyon sistemi ve farklı görünüme sahip plastik gövde korumaları bulunacak.

Sade tutulmuş iç mekan tasarımında kapı içlerinde yer alan ilginç trim parçaları ve metal kapı kolları dikkat çekiyor. Üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi üzerinde dokunmatik kumandalara yer veren Volvo, simit arkasına sadece uyarı ekranı yerleştirmiş.

Gösterge panelini, dik yerleşimli dokunmatik ekrana alan üretici dik tasarımlı havalandırma ızgaraları, büyük bölümü bardaklıklardan oluşan ara konsol, entegre kafalıklara sahip ön koltuklar ve bakır renkli trim parçalarıyla yaşam alanını zenginleştirmiş.

Gelelim motor seçeneklerine. Arkadan itişli seçeneklerinde kullanılan tek elektrik motoru 272 beygir güç, 343 Nm tork üretebilen otomobil bu motorla alındığında 51 ve 69 kWh kapasiteli pillerden biriyle donatılabiliyor. Büyük bataryalı seçenek 480 km menzil ve 5.3 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerleri sunuyor.

Çift motorlu EX30 aynı zamanda dört tekerlekten çekişli. 428 beygir güç, 543 Nm tork üretebilen bu araç sadece büyük bataryayla sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse diğer seçeneklerde olduğu gibi 180 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder