9 Haziran 2023 Cuma

Lexus GX


Son zamanlarda büyük bir yenilenme hareketi gösteren Lexus, neredeyse 14 yıldır güncelleyerek ürettiği modeli GX'i sonunda yeniledi. Diğer modellerinden çok daha köşeli hatlara sahip olan SUV artık V8 motor seçeneği sunmuyor.

Boyu 5.005 metreye ulaşan otomobilin ince yapılı LED farları ve büyük ön panjuruna bakıldığında marka imzaları görülebiliyor. Yan cam alanı arka kapıda daralmaya başlayan GX'in B ve C sütunları siyah renkli. Dik inen bagaj kapağı üzerinde bir spoiler barındıran araçta LED stoplar birbirine bağlanmış.

Araziye daha hazır versiyonlarında 18 inç çaplı jantlar ve 33 inç çaplı lastikler kullanılan modelin bu seçenekleri ön ve arka tamponda metal korumalar, siyah çamurluk korumaları, yan basamaklar ve yükseltilmiş tavan raylarına da kavuşuyor.

Modern bir iç mekana sahip olan otomobilde üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve havalandırma kumandalarını da içerisine alan büyük dokunmatik ekran bulunuyor. Üç koltuk sırasına sahip olan GX ailesi 6 veya 7 kişilik olarak tercih edilebiliyor. Sürüş modları fiziksel butonlar yardımıyla seçilebilen aracın vites kolu da bulunuyor. Ayrıca bagaj kapağı camı da kapaktan ayrı olarak açılabiliyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeli, 3.4 litre hacimli bir V6 ünite barındıran GX'in hibrit versiyonları da ilerleyen aylarda tanıtılacak. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulan otomobil 355 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder