8 Haziran 2023 Perşembe

Porsche Mission X


Porsche, merakla beklenen elektrikli süper otomobil konseptini tanıttı. Gelecekte seri üretime alınması mümkünmüş gibi görünen aracın teknik verileri henüz açıklanmamış olsa da ortaya çıkan ipuçları bile heyecan uyandıran cinsten.

4.596 mm boya, 2 metre genişliğe ve 1.200 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.728 mm olarak açıklandı. Tasarımı, Mission R konseptinin yollara çıkmaya hazır hali olarak tanımlanabilecek aracın ön bölümünde dik yerleşimli LED farlar ve splitter üzerine yerleştirilmiş hava girişleri dikkat çekiyor.

Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin yan aynaları yerine geçen kameralar, yukarıya doğru açılan kapıların arkasına konumlandırılmış. Sade görünümlü arka bölümdeyse ince uzun LED stoplar, yükseklik ayarlı spoiler ve dev difüzör çıkışları görülebiliyor.

Bol cam yüzeye sahip olan kabinde karbon fiber iskeletli koltuklara yer veren Porsche, orta konsoluysa neredeyse yok etmiş. Dört noktadan bağlı emniyet kemerleri, bir yarış otomobilinden alınmış gibi duran direksiyon simidi, dijital göstereg paneli ve yolcu önüne yerleştirilen ekran yanında görülen analog kronograf dikkat çekici detaylar arasında.

Henüz kapasitesi açıklanmayan bataryaları koltuklar arkasına yerleştirilen otomobilde, aynı Mission R'da olduğu gibi 900 Voltluk mimari kullanılıyor. 285 km/s süratle ilerlerken 860 kg yere basma kuvveti üretebilen aracın bir diğer verisi de güç/ağırlık oranının 1 olduğu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder