17 Aralık 2020 Perşembe

Jaguar Vision Gran Turismo SV


Jaguar, Gran Turismo konseptlerini sevmiş gibi görünüyor. 2019 yılında Vision Gran Turismo Coupé ile karşımıza çıkan İngiliz üretici şimdi de bu modelin geliştirilmiş hali olan GT SV ile oyuna konuk oluyor.

Diğer Gran Turismo konseptlerinde olduğu gibi çok geniş ve alçak yapıya sahip olan otomobil, ön bölümüne dev bir splitter, arkaya da çok daha büyük bir spoiler entegre edilmiş bir VGT Coupé konseptine benziyor. Dev jantların içerisinde elektrik motorları görünen model ince yapılı LED aydınlatma grubuna sahip.

İç mekanını da önceki konseptten alan otomobil, oval bir direksiyon simidi, büyük pedallar ve gövdeyle bütünleşik tasarlanmış koltuklara sahip. Dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ile hem tavan hem de yan bölümleri içerisine alarak yukarıya doğru açılan kabin yapısı savaş uçaklarını andırıyor.

Konseptin dört elektrik motoru bulunuyor ve bunlar toplamda 1.903 beygir güç, 3.360 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak yaklaşık 1.7 saniye sürüyor ve maksimum sürat 410 km/s olarak açıklanıyor. 200 km/s'te ulaşılan 483 kg'lık yere basma kuvvetiyse 861 mm uzayan gövde ve aerodinamik paketin getirileri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder