18 Aralık 2020 Cuma

Pagani Huayra Tricolore

Pagani, yeni sınırlı üretim Huayra modeliyle bir taraftan insanın ağzının suyunu akıtıyor, diğer taraftan cüzdanları boşaltıyor. Sadece üç örneği üretilecek olan Tricolore, vergiler hariç 5.5 milyon Euro seviyesinden başlayan fiyatıyla göz yaşartıyor.

Dışarıdan bakıldığında, Frecce Tricolori'nin lacivert rengine sahip karbon fiber gövdesi ve İtalya bayrağının renkleriyle kolayca tanınan otomobilde bazı tasarım değişiklikleri de mevcut. Örneğin ön tamponun yanlarına hava çıkışları ekleyen Pagani, spoiler ve difüzörü yeniden tasarlamış. Aracın jantları da bu versiyona özel ve türbin şekilli.

Aracın en dikkat çekici donanımıysa hava araçlarında hava basıncını ölçerek hava hızını veren Pitot tüpü. Ön bölüme eklenen bu donanım, iç mekana eklenen yeni göstergeyle birlikte çalışıyor ve otomobilin hızını Mach cinsinden gösteriyor. Ayrıca koltuklarda da dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri standart olarak sunuluyor.

Tepeye eklenen hava girişi yardımıyla daha rahat hava alan 6 litre hacimli V12 motoru AMG imzalı ve çift turbo beslemeli olan otomobil, 840 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, yarı otomatik şanzıman da yerini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder