16 Aralık 2020 Çarşamba

Lamborghini SC20


Lamborghini'nin tek örnek canavarlarına bir yenisi eklendi. SC20 isimli model, çılgın tasarımına rağmen aslında bir yol otomobili. Aracın temellerindeyse, tasarımından da biraz olsun anlaşılabileceği gibi Aventador var.

Aslında SC20'nin tasarımını anlatmak gereksiz. Sivri köşeler, büyük hava girişleri, ilginç görünen 20 ve 21 inç çaplı jantlar ve hem camsız hem de tavansız tasarım kendisini yeterince belli ediyor. Arka tamponu yerine ilginç tasarımlı bir difüzöre kavuşan otomobilin spoileri manuel açı ayarına sahip. Çift egzoz çıkışıysa farklı görünüm sunan LED stopların arasına alınmış.


Kapıları yukarıya doğru açılan otomobilin iç mekanı Aventador izleri taşısa da detaylarda kullanılan renkler ve farklı desenler kendisini belli ediyor. Sabit kafalıklı koltuklarsa aracın sahibinin verdiği ölçülere sadık kalınarak üretildiğinden sırtlık ayarına da sahip değiller. Ayrıca orta konsolda kullanılan dokunmatik ekran da büyümüş.

Kaputu altında 770 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen 6.5 litre hacimli V12 motoru barındıran SC20, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımanın geliştirilmiş bir versiyonuna sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder