18 Aralık 2020 Cuma

Ford P1


McLaren ardından Ford da bir P1'e kavuştu. A.B.D. merkezli üreticinin sanal yarış takımı Fordzilla, takipçilerin yorumlarına sadık kalınarak tasarladığı sanal yarış otomobilini kanlı canlı bir şekilde tanıttı.

Henüz hangi oyunda kullanılacağı belli olmayan otomobil büyük ihtimalle Forza veya Gran Turismo'da görülecek. Bunun yanında Fordzilla'nın iRacing'de yarıştığını da hatırlatalım. Otomobilin teknik verileri ve kullandığı hayal edilen motorsa henüz kesin değil.

Görünümü, bu tür konseptlerden beklediğimiz gibi uçuk olan otomobil o kadar alçak ki neredeyse çamurlukların üst çizgisiyle tavan aynı düzlemde yer alıyor. İnce yapılı LED aydınlatma grubu hem ön hem de arkada etkileyici görünürken aerodinamik tasarımlı dev jantlar olmazsa olmazlardan.

Klasik LeMans otomobillerinin modern bir yorumu gibi görünen konseptin aerodinamik paketi, özellikle arka bölümde çok dikkat çekici. Ön bölümde bir splitter ve yanlarda geniş yan eteklere sahip modelin spoiler ve difüzörü gözden kaçacak gibi değil.

Aracın savaş uçaklarını andıran yapısıyla dikkat çeken kabini bir fanusun içerisinde yer alıyor. Modern ve sade kokpitte neredeyse hiç düğme yer almıyor. Oval sayılabilecek direksiyon simidiyse göbeğinde küçük bir ekran barındırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder