16 Aralık 2020 Çarşamba

Hennessey Venom F5


2014 yılından beri farklı konseptlerle tanıtılan Venom F5'in seri üretim seçeneği, markanın 30. yıl kutlamaları için hazır. Aslında seri üretim lafı bu otomobil için biraz iyimser zira araçtan 24 adet üretilecek ve fiyatı da vergiler ve opsiyonlar hariç 2.1 milyon Dolar olacak.

Aracın dış görünümü son konseptinkinden çok farklı değil. Karbon fiber gövdesi yumuşak hatlara sahip olan modelde arkaya doğru uzayan LED farlar, önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlar, Birçik hava giriş ve çıkışıyla alçak tasarımlı spoiler ve uzatılmış difüzör bulunuyor. Pist paketiyle spoiler ve splitter büyütülürken dörtlü egzoz çıkışının LED stoplar arasına alınması dikkat çekici.

Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan kabin sade ve sportif. Üst kısmı kesilmiş direksiyon simidinde birçok kumanda yer alan otomobil küçük bir dijital gösterge ve dokunmatik ekrana sahip. İnce ara konsol, vites konsoluna dönüşürken hem ince yapılı karbon fiber koltukların arkasında hem de koltukların iki yanında cepler bulunuyor. Ayrıca torpido gözü de yolcunun ayaklarının altına alınmış.

Kabinden görülebilen motora ulaşmak için karbon fiber kapağın sökülmesi gerekiyor. Bu sayede gözler önüne serilen 6.6 litre hacimli V8, çift turbo beslemeye sahip ve E85 ile 1.842 beygir güç, 1.617 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, yarı otomatik şanzıman bu değerleri arka aksa iletiyor.

500 km/s'in üzerinde bir maksimum sürat hedefleyen Hennessey, Venom F5'in 0'dan 100 km/s sürate 2.6 saniyede ulaşabileceğini söylerken 4.7 saniyelik 0-200 km/s ve 8.4 saniyelik 0-300 km/s hızlanmaları da çok etkileyici. Son olarak otomobilin 0-400 km/s deparının 15.5 saniyede tamamlandığı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder