26 Ekim 2019 Cumartesi

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé


Bir süredir tanıtımı yapılmayan Gran Turismo araçları farklı bir marka ile geri döndü. Jaguar logosunu taşıyan otomobil gerçek hayatta olmasa da aynı ismi taşıyan oyunda kullanılabilecek.


Bu araçlarda alıştığımız şekilde alçak ve geniş bir görünüm sunan otomobil yuvarlak hatlı gövde tasarımına sahip. İnce yapılı LED aydınlatmalar ve dev jantlarla birlikte geniş hava çıkışları gözlerden kaçmıyor. Büyük difüzör sabit olsa da aracın genel duruşuna pek uymayan spoiler sökülebiliyor.

Bir savaş uçağında olduğu gibi yukarıya doğru açılan kabin tavan bölümü içeriye geçmeyi kolaylaştırıyor. Oval direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik kumandalarıyla iç mekan çok sade görünüyor.


Önde bir, arkada iki elektrik motoruna sahip olan araç 1.020 beygir güç, 1.200 Nm tork üretebiliyor. Karbon fiber ve alüminyum alaşımlardan üretilen yapısı sayesinde 1.400 kg ağırlığa sahip olan konseptin ağırlık dağılımı da 50:50. 0'dan 100 km/s sürate 2 saniyenin altında ulaşabilen modelin maksimum sürati de 320 km/s'in üzerinde.

1 yorum:

  1. Bu 0-100'e ciğer dayanır mı? G kuvveti gibi bir şey...

    YanıtlaSil