24 Ekim 2019 Perşembe

Mazda MX-30


Mazda da bu yıl Tokyo'da ilginç bir model tanıtan üreticiler arasında. Markanın ilk seri üretim elektrikli otomobili olacak MX-30, farklı modellerden tanıdığımız tasarım özelliklerini bir araca toplamış.


Markanın son dönemde tanıttığı konsept araçların far ve ince ön panjur grubuna sahip olan otomobilin ön bölümü dik bir açıyla kesilmiş. Üst kısmı düzleştirilen çamurlukları siyah plastikle korunan modelin arka kapıları RX-8'de olduğu gibi arkaya doğru açılıyor. Yatık tasarlanan C sütunu ve siyah renkli tampon da diğer dikkat çeken detaylar.


İç mekanda modern ve diğer Mazda modelleri gibi sade bir görünüm benimseyen MX-30'da büyük kısmı dijital olan gösterge paneli, ince yapılı havalandırma ızgaraları, geniş bir bilgi-eğlence ekranı, havalandırma kumandalarının yapılabildiği dokunmatik ekran ve çok katlı tasarımıyla dikkat çeken vites konsolu gibi dokunuşlar görülebiliyot.


Tek elektrik motoruna sahip olduğu açıklanan aracın teknik verileri paylaşılmamış olsa da ünitenin yaklaşık 145 beygir güç, 260 Nm tork üretebildiği tahmin ediliyor. 35.5 kWh kapasiteli bataryalarsa yaklaşık 200 km menzil sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder