23 Ekim 2019 Çarşamba

Lexus LF-30


Tokyo'da konsept sergileyecek otomobil üreticileri de araçlarını yavaş yavaş tanıtmaya başlıyor. Lexus tarafından duyurulan elektrik motorlu model fütüristik tasarımıyla dikkatleri üzerine çekecek.

Markanın güncel modellerinde olduğu gibi keskin hatlara sahip bir tasarım sunan konseptte büyük jantlar, yukarıya doğru açılan kapılar, dev ön panjur, ince yapılı LED farlar, yatık A sütunu, aracın yanına kadar uzayan parçalı stoplar ve küçük difüzör dikkat çekiyor.


İç mekanında dört adet tekli koltuk sunan otomobilde sadece sürücü koltuğu açık renkli döşemelere sahip. Sürücünün önünde dijital ve holografik göstergeler yer alırken ön yolcu için de dokunmatik ekran sunulmuş. İnce A sütunu bu bölümde sunulan görüş açılarını da iyileştirmiş.

Jantlar içerisine alınan dört elektrik motorundan güç alan otomobil otonom sürüş özellikleri ve temassız şarj sistemini destekliyor. Pil kapasitesi 110 kWh olarak açıklanan aracın sahip olduğu güç 544 beygir, torksa 700 Nm. 2.4 ton ağırlıkla 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen konseptin menziliyse yaklaşık 500 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder