24 Ekim 2019 Perşembe

Mitsubishi Super Height K-Wagon Concept


Tokyo otomobil fuarının olmazsa olmazlarından biri de Japonya pazarına özel kei car modelleri. Ülkenin dar sokaklarına sığması için belli boyutlarda tutulması zorunlu olan araçlardan bir tanesinin konsepti de Mitsubishi standında yer alıyor.

İsminden de anlaşılacağı gibi özellikle tavan yüksekliği konusunda segmentinin sınırlarını zorlayan otomobil sürpriz olmayan şekilde köşeli hatlara sahip. Güncel mitsubishi modellerinin çift katlı far tasarımına sahip olan konseptte büyük ön panjur ve kısa yapılı kaput kullanılmış.


Tavanı farklı renkte alınabilen otomobilin jantları da çift renkli olarak tercih edilebiliyor. Stopları dik biçimde yerleştirilen modelde segmentinin en geniş açılan arka kapısı bulunuyor ki bu parçanın varlığı, C ve D sütunları arasındaki mesafenin azlığından anlaşılabiliyor.

İç mekanda modern bir duruş sergileyen konsept arka koltuklarda yine sınıfının en iyi diz mesafesini sunduğunu iddia ediyor. Çift parçalı A sütunu görüş açısını iyileştirirken birçok göz ve cep bu bölümde kullanışlılığı artırmış.


Kaputu altında ne tip bir motor kullanıldığı açıklanmamaış olsa da segmentin gerekliliği olan 0.66 litre maksimum motor hacminin korunacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder