10 Ekim 2011 Pazartesi

Mazda RX-8 SPIRIT R


Dünya üzerinde Wankel motoru seri üretimde kullanan tek araç olarak kalan Mazda RX-8'in bu özelliği 2012 yılında sona eriyor. Katılaşan egzoz emisyonları karşısında hayatta kalamayan bu motor tipi bir süreliğine rafa kaldırılacak.

Üretimden kalkmadan son bir özel seri versiyonu tanıtılan otomobilin bu örnekleri sadece Japonya pazarında satılacak ve üretim adedi 1.000 ile sınırlanacak.

Tamamında özel üretim plakaları sunulacak olan araçlarda siyah çerçeveli far ve sis farları, kırmızı renkli fren kaliperleri ve bronz renkli jantlar bulunuyor. 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabilen SPIRIT R, manuelde 19, otomatikteyse 18 inç çaplı jantlara sahip.

İç mekanda da hoş görünümlü opsiyonlar sunan aracın manuel şanzımanlı modelinde Recaro marka koltuklar kullanılırken diğer versiyonda Mazda'nın sportif koltuk seçeneği görev yapıyor. Siyah ve kırmızı renkli deri döşeme her iki versiyon için de standart olarak sunulurken alınabilecek gövde renkleri gri, beyaz ve siyah olarak belirlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder