28 Şubat 2019 Perşembe

Polestar 2


Artık Volvo'dan ayrı bir marka olan Polestar yeni modeller sergilemeye devam ediyor. 2017 yılında sergilenen hibrit model Polestar 1'in ardından şimdi de sıra tamamen elektrikli olan Polestar 2'de.


LED farları, köşeli ön panjuru ve genel olarak köşeli olan tasarımıyla Volvo modellerini andıran otomobil liftback arka bölüme sahip bir SUV. Ortada birleşen ince yapılı LED stoplar da dikkat çeken detaylar arasında.

İç mekanda da genel olarak Volvo'yu andıran otomobilde dijital gösterge panelinin yanında 11 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran yer alıyor. Android bazlı bir işletim sistemine sahip olan bilgi-eğlence sistemi haricinde içi boşaltılmış vites kolu, konsolu tamamlıyor.


Performance paketi olarak adlandırılan donanımdaysa Öhlins amortisörler, 20 inç çaplı jantlar, Brembo marka frenler, altın renkli fren kaliperleri ve emniyet kemerleri yer alıyor.

Bir çift elektrik motoruna sahip olan otomobil 408 beygir güç, 660 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 78 kWh kapasiteli pillere sahip olan model WLTP çeviriminde 500 km menzil sunuyor.

2 yorum:

  1. Onur bey bu firmanın volvo ile hiçbir bağı kalmadı mı yoksa sadece aynı çatıda odaları mı ayırdılar? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt marka oldu. XC40'ın platformunu kullanıyor bu örneğin.

      Sil