8 Ocak 2017 Pazar

Ford F-150


2017 Detroit otomobil fuarının yıldızları birer birer tanıtılıyor. Fuar Amerika kıtasında olunca organizasyonda sergilenecek pick up modelleri de ekstra öneme kavuşuyor. Bu olayı iyideğerlendiren Ford, makyajladığı F-150 seçeneklerini tanıttı.

Alıştığımız üzere aracın ön bölümünde yoğunlaşan makyaj sonrasında F-150 daha yumuşak bir görünüme kavuşmuş. LED farlar genişleyen ızgaranın kenarlarını dolaşırken tamponda da rötuşlar var. Bu arada Ford'un bu araçta 7 farklı ön panjur ve çapları 17 ile 22 inç arasında değişen 6 farklı jant seçeneği sunacağını da belirteyim.


İç mekan tasarımında yenilik bulunmayan aracın asıl farklılığı kaputu altında yatıyor. Giriş modellerinde 3.3 litre hacimli bir v6 motor kullanacak olan F-150, turbo beslemeye sahip, 2.7 ve 3.5 litre hacimli ünitelerini koruyacak. Atmosferik emişli motor 6, diğer ikisiyse 10 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olacak.

Mavi ovalin asıl yeniliğiyse Land Rover modellerinde de kullanılan 3 litre hacimli turbo Diesel motorun kullanımı olacak. Henüz hiçbir aracın teknik verileri açıklanmamış olsa da motorların tamamında start/stop sisteminin bulunacağı açıklandı. Ayrıca Diesel ünite de 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak.

1 yorum:

  1. Giriş modelinde 3.3 motor ne güzel benzin nasıl olsa bedava...

    YanıtlaSil