8 Ocak 2017 Pazar

Faraday Future FF 91


CES 2017 şu sıralar büyük otomobil fuarları kadar ilgi görmeye başladı. Bunun nedeniyse elektrikli otomobil ve otonom teknolojilerde yaşanan baş döndürücü gelişmeler. Bu gelişmelerin sonucunda yeni firmalar elektrikli otomobillerini ilk olarak bu tip fuarlarda sergilemeyi seçebiliyor.


Bir süredir tanıtımı beklenen FF 91 yapı olarak lüks bir crossover olsa da görünümü yükseltilmiş bir station wagon'a daha yakın. Ön bölümde ince uzun LED farlar dikkat çekerken büyük jantlar, gizlenmiş kapı kolları, yan aynalar yerine kullanılan kameralar, yatık bagaj kapağı camı ve arkada görülen ince uzun stoplar dikkat çeken detaylar arasında.


İç mekanında dört adet tekli koltuk bulunan otomobilin birbirinin ters yönüne açılan kapıları giriş çıkışı problemsiz hale getirirken panoramik cam tavan iç mekan ferahlığını üst seviyeye çıkarmış. 3.200 mm gibi çok uzun bir aks mesafesine sahip olan FF 91'in neredeyse bütün kumanda elemanları dokunmatik.



Dijital gösterge panelinin yanında yatık yerleşime sahip orta konsol ekranı, ön yolcu önünde bulunan dokunmatik ekran ve kapılarda yer alan ekranlar iç mekanı ekranla doldurmuş. Arkada iki adet tekli koltuğa sahip olan otomobilin iç dikiz aynası da kamera görüntülerini yansıtan bir ekran.

1.050 beygir güç, 1.800 Nm tork üretebilen elektrik motorları 600 km üzerinde menzile izin verirken 0'dan 96 km/s sürate ulaşmak 2.4 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder