10 Ocak 2017 Salı

GMC Terrarin


GMC markasının Kuzey Amerika dışında tanınırlığı düşük. GM'in sadece SUV ve pick up modellere sahip olan kolu, geçmişte sahip olduğu büyük motor seçenekleri nedeniyle diğer ülkelerin radarına girmemiş olsa da durum değişecekmiş gibi görünüyor.


2017 Detroit otomobil fuarına yenilenmiş olarak gelen küçük SUV modeli Terrarin ile farklı bir havaya bürünen GMC, tasarımdaki köşeli yapıyı korurken bu köşeleri hafifçe yuvarlatmayı unutmamış. Dev ön panjur ve LED farlarıyla güçlü görünen Terrarin'in asıl dikkat çekici yanı arkası.

Yan camları C ve D sütunları arasında incelen bir yapıya kavuşan SUV bu şekilde daha dinamik bir yan görünüme kavuşurken bagaj kapağı üzerinde yer alan spoiler, parantez biçimli LED stoplar ve tamponun altından görülen kromajlı çift egzoz çıkışı şık detaylar olarak göze çarpıyor.


Çok öne çıkan bir iç tasarım sunyana araçta dört kollu direksiyon simidi, Opel modellerinden de tanıdığımız göstergeler, dik yerleşime sahip havalandırma ızgaraları arasında görülen dokunmatik ekran ve çevirmeli havalandırma sistemi kumandaları bulunuyor.

Asıl farklılıkları kaputu altında bulunan Terrain daha önceden en küçüğü 2.4 litre hacimli motorlarla sunulurken artık en büyük motor 2 litre hacimli. Turbo beslemeye sahip olan ünite 252 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor.


Yine Opel modellerinden tanıdığımız 1.5 litre hacimli benzinli motor bu araçta 170 beygir güç, 275 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite 136 beygir güç, 325 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Terrarin modelleri önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

2 yorum:

  1. amerikada artık motorlarda düşük hacim ve turbo konusunda atılım var galiba..

    YanıtlaSil