9 Ocak 2017 Pazartesi

Kia Stinger


Kia sözünde durdu ve bizlere yüksek performanslı bir GT verdi. 2011 yılında tanıtılan GT Concept 2014 yılında sergilenen GT4 Stinger konseptlerinin bir birleşimi gibi görünen otomobilin ismi de ikinci prototipten alınmış.

Küçük LED farlar ve geniş ön panjurla sportif bir görünüm yakalayan Stinger'ın ön tamponu da agresif çizgilere sahip. Kaputunda hava çıkış delikleri bulunan otomobilin jant seçenekleri 18 ve 19 inç çaplı. Arkası bir liftback olan araçta LED stoplar görev yaparken dört egzoz çıkışı, sahip olduğu gücü belli ediyor.


4.831 mm boya, 1.869 mm genişliğe ve 2.905 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin iç mekanında sade bir sportiflik göze çarpıyor. Metal pedal seti, deri kaplı ön konsol, yuvarlak orta hava çıkışları, küçük vites topuzu ve orta konsolun üzerinde bulunan büyük dokunmatik ekran dikkat çekici detaylar arasında.

Kaputu altında iki motor seçeneği bulunacak olan otomobilin bütün seçenekleri arkadan veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek. Araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman da standart olarak bulunacak.


Turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor 258 beygir güç, 352 Nm tork üretebilirken çift turbo beslemeli, 3.3 litre hacimli v6, 370 beygir güç, 510 Nm tork üretebiliyor. Bu otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 270 km/s.

3 yorum:

  1. Muteşem bir tasarım

    YanıtlaSil
  2. Avrupa pazarında sizce satışa sunulur mu yoksa Amerika pazarına mı servise ederler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 litre hacimli motoruyla satılır ama diğeri pek mümkün değil gibi.

      Sil