6 Mart 2013 Çarşamba

Pininfarina Sergio


Bu yıl Cenevre'de sergilenen yeni süper otomobiller arasında Pininfarina logosunu görmeyenler üzülmesin. Ferrari LaFerrari'nin bile tasarımı ana firmaya ait olsa da bir başka Ferrari modeli, gizli gizli de olsa organizasyonda yer aldı.

Ferrari 458 Spider temelleri üzerine geliştirilen Sergio konsepti 4.550 mm boya, 1.940 mm ene ve 1.140 mm yüksekliğe sahip bir roadster. Sivri burun yapısı ve ön kısma yerleştirilen dev splitter ile daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken otomobilde altın renkli, tek bijonlu jantlar kullanılmış.


Küçük kapıları yukarıya doğru açılan aracın ön ve yan camları bulunmasa da standart donanımda iki adet kask yer alıyor. Yolcular arkasına eklenen büyük kemer aynı zamanda koltuk kafalıklarını tutarken aynı tasarım detayı splitter üzerinde kullanılan Ferrari logosunda da görülebiliyor.

Yuvarlak hatlara sahip arka kısımda motorun küçük deliklerle havalandırılmasını sağlayan kaput, LED stoplar, üçlü egzoz çıkışı ve büyük difüzör dikkat çekiyor.


İç mekana geçildiğinde ön panelin Ferrari 458'den alındığı görülürken koltuklar yeniden şekillendirilmiş. 100 litre hacimli bir bagaja sahip olduğu açıklanan otomobilin ağırlığı da 1.280 kg.

4.5 litre hacimli v8 motorunu ve 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanını da 458 ailesiyle paylaşan Sergio 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyeden biraz daha erken ulaşabilirken maksimum sürati 320 km/s'in üzerinde.

1 yorum: