3 Mart 2013 Pazar

Kia Provo


Son zamanlarda tanıtılan etkileyici tasarımlarla dikkat çeken firmalar arasında bulunan Kia 2013 Cenevre otomobil fuarında küçük bir coupé konsepti sergileyeceğini açıkladı.

Provo isimli araç yakın gelecekte yollarda olması beklenen sportif bir mininin habercisi gibi. LED aydınlatma grubu, 19 inç çaplı jantlar ve ince yapılı yan aynalarla bir konsept olduğunu belli eden otomobilin ön tamponunda büyük hava yarıkları ve kaputunda ikiz çıkıntılar bulunuyor. 3.88 metre boya, 1.77 metre genişliğe ve 1.35 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.53 metre uzunluğunda.

Şişkin çamurluklar, gizlenmiş B sütunu, kaliperler, ön tampon ve tavanda sunulan turuncu renk, geniş C sütunu, kısa tutulmuş bagaj kapağı, şişkin arka tampon, difüzör ve büyük çaplı çift egzoz çıkışıyla sportif bir görünüm sergileyen aracın kapıları altında kromajlı yan etekler dikkat çekiyor.


İç mekanı sade bir tasarıma sahip olan Provo konseptinin koltukları birbirine bitişik tasarlanırken alt kısmı düzleştirilmiş, Alcantara kaplı direksiyon simidi, metal pedal seti, dairesel havalandırma ızgaraları ve dijital gösterge tablosu gibi detaylar gözden kaçmıyor.

Motor çalıştırma ve vites seçme kumandaları ön koltukların arasına, havada duruyormuş gibi yerleştirilen otomobilin orta konsolu olarak adlandırılabilecek yerinde yine dijital havalandırma göstergeleri ve şık tasarımlı kumanda düğmeleri görülebiliyor.

Hibrit bir üniteye sahip olan konseptin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 204 beygir güç, 265 Nm tork üretebilirken gücünü arka tekerleklere aktaran elektrik motoru 45 beygir güç üretebiliyor. Bu sayede dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç düşük süratlerde sadece elektrik enerjisiyle hareket edebiliyor. Provo konsepti ayrıca Kia'nın ilk 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder