5 Mart 2013 Salı

Dacia Logan MCV



2013 Cenevre otomobil fuarında sadece süper otomobiller tanıtılmıyor. Organizasyonda sergilenen yeniliklerden birisi de sedan modelleri Türkiye'de Renault Symbol ismiyle pazarlanan Dacia Logan'ın station wagon seçeneği MCV oldu.

B sütununa kadar sedan ve hatchback kardeşleriyle aynı yapuya sahip olan otomobilin dik inen bagaj kapağında da sürpriz bir tasarıma rastlanmasa da görünüm şık ve sade.


İç mekanında da bir yenilik bulunmayan otomobilin asıl farklılığı olan bagaj bölümü 573 litrelik hacim sunuyor. 4.49 metre boyunda olan otomobil 2.7 metre uzunluğunda yük taşıyabilirken arka koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 1.518 litreyi buluyor.

Bluetooth bağlantılı ve dokunmatik ekrana sahip navigasyon sistemi gibi donanımlarla birlikte cruise kontrol ve hız sınırlandırıcı gibi donanımlarla da alınabilen otomobil bu şekilde sınıfında bir fark yaratabilir.

Kaput altında Renault'dan alınan tanıdık üniteler kullanılıyor. 1.2 litre hacimli benzinli motorun 75 ve 90 beygir güç üretebilen versiyonlarına sahip olan Logan MCV'nin 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitesi de 90 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder