5 Mart 2013 Salı

Spyker B6 Venator


Yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle uzun süredir sesi soluğu çıkmayan üretici Spyker 2013 Cenevre otomobil fuarında yeni bir araç sergiledi.

B6 Venator isimli konseptiyle kriz öncesi üretilen modellerinde görülen aykırı tasarım anlayışını biraz yumuşatan üretici geniş ön panjur, büyük bir splitter, 19 inç çaplı jantlar, arka camı da içerisine alan cam tavan, yuvarlak stoplar ve büyük difüzör gibi parçalarla dikkat çekiyor.


4.347 mm uzunluğa sahip olan konseptin aks mesafesi 2.500 mm olarak belirtilirken karbon fiber gövde parçaları sayesinde ağırlığının 1.400 kg altına indirildiği belirtiliyor.

Biraz fazla şişirilmiş gibi duran arka çamurlukları nedeniyle lastikleri küçükmüş gibi görünen otomobilin iç mekanında havacılık temasının devam ettiği görülebiliyor. Audi'den alınan direksiyon simidi haricinde baklava desenli deri döşeme ve tek parça alüminyumdan üretilen parçalar farklı bir görünüm sunuyor.

Henüz detaylı verileri açıklanmayan 6 silindirli bir motora sahip olacağı belirtilen aracın 375 beygir üzerinde güç üretmesi ve bu gücü 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla arka aksa aktarması planlanıyor.

8 yorum:

  1. ben coooook seviyorum bu elemanlari ya krizden adam akilli kurtulsalar keske. var mi umut sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence umut var. Orijinal tasarıma ekstra para ödeyecek insan çok. Bellerini doğrultup aracı satışa çıkarabilirlerse başarılı olabilirler.

      Sil
    2. param olsa ben bile alirim yani oyle asigiyim. c8 aileron gibi bir arac dunyaya getirdi bu adamlar GRID oynarken surekli onunla yarisirdim ehehehe

      Sil
    3. aynen ben de c8 e çok janjanlı diye önyargılıydım ama test driver unlimited 2 oynarken en sevdiğim araç oldu kendisi, özellikle motor sesi şahane:D

      Sil
  2. İç mekan Pagani Huayra yı andırıyor.

    YanıtlaSil
  3. daha önceki daha şatafatlı modellerle sıkıcı-mantığa hitap eden modern tasarıma adeta baş kaldırıyordu. spyker'in sıradanlaşmasına üzülürüm. piyasada bi tane marjinal de mi kalmıycak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsiz gitse Pagani var :)

      Sil
    2. köniseg var. adam alaylı ama içten yanmalı motorun prensipleri üzerinde oynayıp duruyor. pagani gibi sipariş motor yaptırmıyor. kalıcı olmasını en çok istediğim adam o. pagani bile siktirolup gitse üzülmem, ama köniseg'e üzülürüm. adı da biraz kısa olsa :)

      Sil