5 Mart 2013 Salı

ALPINA XD3 Biturbo


İş BMW modifikasyonu olduğunda akla gelen ilk firmalar arasında olan ALPINA, 2013 Cenevre otomobil fuarında X3'ün güç ve tüketim ekonomisini birleştiren bir versiyonunu sergiledi.

Diğer modellerde olduğu gibi X3'ün görünümünü farklılaştırırken de abartıdan kaçınan firma tamponlar ve yan etekleri daha sportif hale getirirken 20 ve 21 inç çaplı jantları aksesuar listesine katmış. Ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle donatılan aracın yenilenen egzoz sistemi de dört çıkışlı.


İç mekanında da ufak tefek yenilikler bulunan otomobilin direksiyon simidi ve koltukları üzerinde ALPINA logoları yer alırken farklı renklerde deri, Alcantara ve dikiş iplikleri donanıma alınmış. Markanın imzası niteliğindeki mavi zeminli gösterge paneli de araçta yerini almış.

Kaputu altında görev yapan 3 litre hacimli Diesel motor çift turbo beslemeyle 350 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen araç dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor.

1.910 kg boş ağırlığa sahip olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilirken 200 km/s sürat 21.7 saniyede görülebiliyor. XD3 Biturbo'nun ulaşabildiği maksimum süratse 253 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder