14 Şubat 2012 Salı

BMW X3


Alman üretici BMW, başarılı SUV modellerinden X3'ün 2012 ilkbaharında satışa sunulacak versiyonları için bazı yenilikler tanıttı. Büyük çoğunluğu güvenliğe yönelik olan yeni donanımların yanında en büyük değişiklik yeni bir motorun aileye katılması olmuş.

X3 ailesinin donanımına eklenen Driving Experience Control sistemi isimli sürüş kontrol sistemi Comfort, Sport, Sport+ ve Eco Pro isimli dört seçenekle aracın direksiyon sistemi ve gaz pedalının verdiği tepkileri ayarlarken elektronik yardımcılar ve otomatik şanzımana da müdahale edebiliyor. Şeritten ayrılma uyarısını içeren yeni güvenlik paketinde "Sollama yapma" uyarısına sahip bir de hız sabitleme sistemi bulunuyor.

Ailenin yeni motoru xDrive28i modelinin kaputu altına yerleştirilmiş. 3 litre hacimli düz 6 silindirli ünitenin yerini alan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor 245 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketim değeri 7.5 litre/100 km olarak açıklandı.

8 yorum:

  1. BMW'nin yeni 28i motoru bakalım yapılan övgüleri hakedebilecek mi? Bu motorla 1 serisinden BMW M1 olur mu sizce Onur bey? Yeni X3 ve yeni BMW ön paneli gerçekten şık ama.

    YanıtlaSil
  2. BMW iyi sıkıştırıyor şu sıralar motorlarını ama M logolu bir 1 Serisi için biraz daha büyük bir motora gerek duyar diye düşünüyorum. Güncel 1 Serisi M Coupé'nin performansını aşabilmek için epeyi bir sıkıştırılması gerekiyor 2 litre hacimli ünitenin.

    YanıtlaSil
  3. bmw nin yeni n20 kodlu motoru 1997cc bildiğim kadarıyla ve vergi avantajı sağlarsa patlar. 328i ve x3 28i. aslında 5 serisine bile o motoru koysalar çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. Motor göreceli olarak vergi avantajı sağlıyor. Son zamların ardından çok daha pahalı oldu fakat fiyatları bir gecede %25 artan 2.000 cc üzeri segmentinden daha avantajlı hala.

    Bu motor 5 Serisi'nde geçen seneden beri kullanılıyor zaten.

    http://onurkoray.blogspot.com/2011/07/bmw-5-serisi.html

    YanıtlaSil
  5. Onur Bey sizce Bmw x3 mü, Audi q5 mi veya Range Rover Evoque mu? Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Cidden merak ettim bu segmentteki araçlar içinde veya başka hangi marka/modeli tercih ederdiniz? Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Araçtan beklentiye göre değişir. Örneğin sadece performans istenip başka şey umursanmıyorsa bir Audi SQ3 alınabilir.

    Yok az yakmak ve daha makul vergi vermek isteniyorsa BMW X3 xDrive20d, "Görünümü etkileyici olsun, çok yaksa da olur" deniyorsa Evoque.

    YanıtlaSil
  7. Onur Bey çok teşekkür ederim daha karar aşamasındayım ama seçimimi x3 yönüne kaydırdım gibi saolun :D

    YanıtlaSil
  8. Ayrıca şunu da söyleyeyim q5'in dışı bence x3 ten daha güzel ancak x3'ün içi çok daha güzel q5'e kıyasla üstelik daha az yakıyor.

    YanıtlaSil