26 Ağustos 2024 Pazartesi

BYD Seal 06 GT


BYD'nin dikkat çekici modellerine bir yenisi eklendi. Büyük bir hatchback olan Seal 06 GT, Nisan ayında sergilenen Ocean M konseptinin seri üretime geçmiş bir hali. İlk bakışta MG4'ün rakibiymiş gibi duran araç aslında Hyundai Ioniq 5 boyutlarında.

4.630 mm boya ve 2.820 mm aks mesafesine sahip olan otomobil sivri bir burun yapısı ve ince LED farlar sunuyor. Sportif tasarımlı ön tampon ve siyah renkli jantlar haricinde kırmızı renkli kaliperler de dinamik bir duruş sağlıyor. Kapı kollarıysa hemzemin tasarıma sahip.

Arkaya geçildiğinde LED stopların ortada birleştiği görülebiliyor. Bu bölümde büyük sayılabilecek bir difüzör de yer alsa da Ocean M konseptinde bu parça daha da büyük. Konseptte kullanılan spoiler ve kaput daha agresif tasarıma sahip olsa da ön tampon daha sade görünüyor. Yan kameralar ve hem ön tampon hem de arka kapılarda sunulan deflektörler de seri üretimde iptal edilmiş.

Açık renkli döşemelerle alınabilen iç mekanda diğer BYD modellerine göndermeler yapan Seal 06 GT'de üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran gibi detaylar yer alırken ortada yer alan havalandırma ızgaraları vites konsoluna yakın konumlandırılmış. Orta konsolda olması beklenen fiziksel düğmelerse burada yer alan selektörün etrafına yerleştirilmiş.

Henüz motor seçenekleri kesinlik kazanmamış olsa da araçta iki seçenek sunulması bekleniyor. 218 beygir güç üretebilen ilk seçenek Türkiye için avantajlı vergi seviyesi demek olurken dört tekerlekten çekiş ve çift motor sunan versiyonun 422 beygir güçle yüksek performans beklentilerini karşılaması bekleniyor. Batarya seçenekleriyse yakında detaylandırılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder