28 Ağustos 2024 Çarşamba

Ariel E-Nomad


Elektriklenme furyasına Ariel de katıldı. Piller nedeniyle ağırlaşmış olsa da diğer birçok benzinli otomobilden çok daha hafif yapıda olan otomobil hafifliği sayesinde küçük tutulan bataryaya rağmen makul bir menzil sunabiliyor.

Gövdeye eklenen paneller ve bombeli tavan sayesinde hava sürtünme katsayısı %30 iyileştirilen otomobil görünüm olarak yeni tanıtılan 2. nesil Nomad'den farklı değil. En büyük değişiklik arka bölümde egzoz çıkışı bulunmaması ve bu kısımda eklenen E-Nomad işlemeli metal plaka.

İç mekanının tasarımı da genel olarak benzinli kardeşinden alınan otomobil dijital gösterge paneli ve yerinden sökülebilen direksiyon simidi gibi özelliklerini korumuş. Vites konsolundaysa artık vites düğmeleriyle diğer bazı kumanda butonları yer alıyor.

286 beygir güç, 490 Nm tork üretebilen elektrik motoru arkaya konumlandırılırken 41 kWh kapasiteli bataryalar da koltukların arkasında yer alıyor. 896 kg ağırlığa sahip konseptin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması da 3.5 saniye sürüyor. Bu arada bataryaların 300 kg ağırlığında olduklarını belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder