26 Temmuz 2023 Çarşamba

Mitsubishi L200 / Triton


Mitsubishi'nin popüler pick up modeli Triton yenilendi. Bizim L200 olarak tanıdığımız araç Nissan temelleri üzerine geliştirilirken bu değişimi iç mekanda da görmek mümkün. Kaput altında da tanıdık bir ünite sunan aracın artık daha güçlü seçenekleri de bulunuyor.

Biraz daha "endüstriyel" bir görünüme kavuşan araçta çift katlı LED farlar korunsa da dik yerleşime sahip ön panjur ve siyah renkli trim parçaları tasarımı daha köşeli hale getirmiş. Ön tampon altında koruma sunan L200'ün çamurlukları da parlak siyah renkli.

Kapı kolları, jantlar ve yan aynalar gibi parçalar, donanıma göre siyah veya kromajlı olarak alınabiliyor. Yan basamak, tavan rayları ve kasa aksesuarları da görünümü farklılaştıran detaylar arasında. LED stoplar ve donanıma göre rengi değişen arka tamponsa çok dikkat çekmiyor.

Yine köşeli hatlara sahip olan iç mekanı çok daha modern görünen araçta dokunmatik ekran ve orta bölümünde renkli ekran yer alan analog gösterge tablosu Nissan'dan alınmış. Aynı şey direksiyon simidi için de söylenebilir. Orta konsolda fiziksel düğmeler kullanan Mitsubishi arka koltuk havalandırmasını da önceki nesilde olduğu gibi tavana yerleştirmiş.

Adaptif hız sabitleme ve acil durum fren yardımcısı gibi güvenlik donanımlarına da sahip olan aracın merdiven şasisi ve süspansiyon sistemi de tamamen yeni. 2.4 litre hacimli turbo Diesel motor içinse aynı şeyi söylemek zor. 

150, 184 ve 204 beygir güç, 330, 430 ve 470 Nm tork üretebilen seçenekler sunan ünite 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla alınabiliyor. Donanıma göre arkada limitli kaydırmalı diferansiyel ve orta diferansiyel kilidi standart olarak sunulurken sürüş modlarının da sayısı artırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder