26 Temmuz 2023 Çarşamba

Nichols N1A


Her gün piyasaya çıkan yepyeni elektrikli otomobillere alıştıktan sonra bu tür haberler insana iyice garip geliyor. Nichols Cars CEO'su Steve Nichols, Formula 1'e karbon fiberi getiren isim olarak tanınıyor ve Ayrton Senna'nın MP4/4'ünün tasarımında rolü büyük.

Aracın farklılığı daha ilk bakışta anlaşılabiliyor. Düşük ve sivri yapılı burun kısmı ve bu nedenle yüksek yapılıymış gibi görünen çamurluklar bu otomobile McLaren'in klasik kapalı tekerlekli yarış araçlarının havasını veriyor. 

Yukarıya doğru açılan küçük kapılar, önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlar, ön çamurluklar üzerine yerleştirilmiş aynalar, takla barı, kaputa entegre spoiler ve plakanın yanlarında yer alan egzoz çıkışları dikkat çeken detaylar arasında.

Tavanı bulunmayan otomobilin ön ve yan camları da oldukça kısa boylu. Sade tasarıma sahip iç mekanda analog göstergeler, metal kaplamalar ve deri döşeme yer alıyor. Yere sabitlenen metal pedal seti, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve kafalıkları takla barına sabitlenen koltuklar dasportif dokunuşlardan bazıları.

Ortadan motorlu otomobilin en dikkat çekici bölümü de bu. Chevrolet raflarından alınan V8 motorlarla donatılabilen N1A, 6.2 ve 7 litre hacimli ünitelerle alınabiliyor. 466 ile 660 beygir arasında güç üretebilen üniteler gücü arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gönderiyor. Aracın ağırlığıysa 1 tonun altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder