25 Temmuz 2023 Salı

Kia Sorento


Kia'nın büyük SUV modellerinden Sorento makyajlandı. Dışarıdan bakıldığında daha dikkat çekici bir görünüme kavuştuğu söylenebilecek otomobilin iç tasarımıysa sadeleşmiş. Bu sadeleşme işlemiyle bazı ilginç özelliklerse kaybolmuş.


En büyük değişimin yaşandığı ön bölümde dikey hale gelen LED farların tasarımı Cadillac modellerine gönderme yaparken panjur büyümüş. Tampon tasarımında da ufak tefek değişiklikler yapan Kia, yeni logosunu kaputun ön bölümüne almış.

Yeni jant ve gövde rengi seçenekleri de sunan otomobilin arkasına geçildiğinde iç tasarımı değişen çift parçalı stopların üst bölümde birleştiği görülebiliyor. Daha büyük korumaya sahip ve sahte hava çıkışlarından arındırılan arka tampon, küçülen model arması ve yeni logo buradaki değişimi tamamlıyor.

Eskiden ön bölümünde 8 ayrı yönlendirilebilir parçaya sahip havalandırma ızgarası sunan Sorento'da bu sayı artık 4. Bu parçaların orta konsolda yer alanları oldukça ince yapıda. Grafikleri yenilenen dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran aynı seviyeye alınırken yenilenen orta konsolda artık fiziksel butonlar yerine diğer yeni nesil Kia modellerinin alternatifli dokunmatik buton seti yer alıyor.

Kaput altında da büyük bir sürpriz yok. 2 ve 2.5 litre hacimli, benzinli ünite haricinde 2.2 litre hacimli Diesel ve 1.6 litre hacimli, benzinli üniteye sahip hibritle şarj edilebilir hibrit seçenekler farklı pazarlarda sunulacak. İki ve dört tekerlekten çekiş sistemi de motor seçeneğine göre sunulacak seçenekler arasında.

Kuzey Amerika pazarında sunulacak olan 2.5 litre hacimli üniteler 8 ileri vitesli otomatik veya yine 8 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla alınabilecek. Atmosferik emişli seçenek tam otomatik şanzımanla donatılıp 195 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle değerler 285 beygir ve 420 Nm'ye yükseliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder