22 Temmuz 2023 Cumartesi

Avatr 12


Çin'in şık tasarımlı elektrikli modellerine bir yenisi katılıyor. Changan, Huawei ve CATL ortaklığından doğan Avatr markasının sedan modeli olan 12, hem tasarımı hem de performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye çalışacak.

Yuvarlak hatlara sahip olan gövdesi 5.020 mm uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 1.460 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin 3.020 mm'lik aks mesafesi de etkileyici. İnce yapılı farları iki katlı olan modelin alt bölümünde parantez biçimli üniteler kullanılmış. Aerodinamik tasarımlı jantlar 20 ve 21 inç çaplı olarak sunulurken hemzemin kapı kolları ve yan aynaların yerini alan kameralar aerodinamik yapıyı iyileştirmiş.

Kapı altları da ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken otomobilin arka bölümünde ince yapılı LED stoplar ve seviye ayarlı spoiler görülebiliyor. Difüzör çıkışı da göz önünde olan 12'nin arka camı bulunmuyor. Ayrıca bagaj kapağı tasarımı da kendisini sedan ve hatchback arasında bir yere konumlandırıyor.


İç mekanı sade ve modern görünen aracın  ön camı, cam tavanla birlikte tek parça. Oval direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekranın haricinde konsol üzerini boydan boya kaplayan ekranın köşeleri, yan ayna görüntülerini iletiyor. Otomobilin donanımında 27 hoparlörlü bir ses sistemi de yer alıyor.

İki motor seçeneğine sahip olan otomobilin 313 beygir güç üretebilen arkadan itişli seçeneği tek motorlu. Çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli modelse 578 beygir güç üretebiliyor. Sunulan bataryalarsa 90.4 ve 116.8 kWh kapasiteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder