17 Temmuz 2023 Pazartesi

Hyundai Santa Fe

Hyundai'nin cesur tasarım denemeleri devam ediyor. Bu sefer yenilenen model büyük SUV modellerinden Santa Fe. Bir kere daha markanın diğer modellerine benzemeyen bir görünümle karşımıza çıkan otomobil farklı markalara göz kırpmayı ihmal etmiyor.

Köşeli tasarım konseptini yeniden tanımlayan modelin dika yapılı ön bölümünde "H" imzalı LED farlar yer alıyor. 21 inç çaplı jantları da köşeli çamurlukların altına alan Hyundai, bu çamurlukların alt bölümlerini de parlak siyah plastikle kaplamış. 4.830 mm boya, 1.900 mm ene ve 1.720 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.815 mm.

Düz cam çizgisiyle Land Rover Defender'ı hatırlatan otomobilin arkası daha da uçlarda bir görünüm sunuyor. Önde olduğu gibi "H" biçimli stopları oldukça aşağıya alınan Santa Fe'nin bu bölümünde çift katlı aydınlatma grubu kullanılmış. Tamponsa gövdeden çıkıntı yapmıyor.

Köşeli hatlarını iç mekanında da koruyan otomobilin büyük göbekli direksiyon simidi de Land Rover modellerini hatırlatıyor. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran birleşirken havalandırma ızgaraları da şık bir şekilde gizlenmiş. 



Açık renkli deri döşeme ve çift açılabilir tavanla alınabilen otomobilin iç mekanında bol depolama hacmi sunulmuş. Yatay orta konsolun altında bir çift kablosuz şarj istasyonu yer alırken bu bölümün altı da büyük bir göz. Santa Fe'nin yine üç koltuk sırasına sahip olduğunu da hatırlatalım.

Farklı pazarlar için birçok motor seçeneği sunan Santa Fe'nin 1.6 litre hacimli motorla donatılan hibrit seçenekleri standart ve şarj edilebilir olarak ikiye ayrılırken 2.5 litre hacimli ünitenin atmosferik ve turbo beslemeli versiyonları bulunuyor. Turbo beslemeli ünite 281 beygir güç, 422 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder