12 Mayıs 2023 Cuma

Honda e:Ny1


Honda, Avrupa pazarında sattığı elektrikli modellerin sayısını artırmaya kararlı. ZR-V'nin hibrit, CR-V'nin de şarj edilebilir hibrit seçeneklerini satışa sunan Japon üretici HR-V'nin tamamen elektrikli versiyonu e:Ny1'i de tanıttı.

Ana hatlarını HR-V ile paylaşan otomobilin önünde panjurun yerini şarj kapağı almış. Tamponla birlikte jantları da daha aerodinamik olan aracın arka bölümünde de doğal olarak egzoz çıkışları bulunmuyor. Ayrıca bataryalar nedeniyle yükseklik de biraz artmış.

İç mekanıysa HR-V'de kullanılandan çok farklı olan modelde 3 kollu direksiyon simidi tanıdık olsa da dijital gösterge paneli, dik yerleşime sahip, 15.1 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve ilginç şekilde gizlenmiş havalandırma ızgaraları farklılık yaratıyor. Düğmeli vites selektörü ve ambiyans ışıklandırması da diğer detaylar arasında.

Kaputu altında 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen elektrik motoru bulunan otomobilde 68.8 kWh kapasiteli bataryalar kullanılıyor. Menzilinin 412 km olduğu belirtilen aracın bataryalarının %10'dan %80 doluluğa ulaşmasıysa 45 dakika sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder