11 Mayıs 2023 Perşembe

Ford Ranger


Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni nesil Ford Ranger anavatanı A.B.D.'ye biraz geç de olsa ulaştı. Tasarım olarak bir farklılık sunmayan modelin kaputu altındaysa bu ülkede ilgi görecek güçlü motorlar bulunması sanırım kimseyi şaşırtmayacaktır.

Diğer ülkelerde olduğundan daha fazla donanım seviyesine sahip olan Amerikalı Ranger'ın donanımında da zenginleştirme yapılmış. Farklı paketlerde farklı tasarıma sahip ön panjur sunan Ranger, Raptor'da eskiden olduğu gibi Fox amortisörleri standart donanıma eklemiş. Bu araçta 17 inç çaplı jantlar ve 33 inç çaplı lastikler de bulunuyor.

Yerden yüksekliği 272 mm olan bu versiyonun yaklaşma açısı 33, uzaklaşma açısı 26.4 ve askı açısı 24.2 derece olarak açıklanıyor. 2.415 kg boş ağırlığa sahip olan modelde yan basamaklar ve siyah renkli çamurluk korumaları da standart donanımda.

İç mekanında bir farklılık sunmayan araçların kaputlarının altındaysa daha güçlü motorlar mevcut. 2.3 litre hacimli, 4 silindirli motoru 274 beygir güç, 420 Nm tork üretebilen Ranger'ın 2.7 litre hacimli V6 ünitesi 320 beygir güç, 542 Nm tork üretebiliyor. Raptor'da görev yapan 3 litre hacimli V6 ise 411 beygir güç, 582 Nm tork üretiyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman bütün araçlarda standart olarak sunulurken 2.3 litre hacimli motora sahip modeller haricinde kalanlarda dört tekerlekten çekiş sistemi de standart. Dört silindirli ünite, hibrit Ranger'ın da kalbinde yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder