19 Ekim 2022 Çarşamba

Hyundai Grandeur / Azera


Hyundai'nin dikkat çekici tasarımları ortaya çıkmaya devam ediyor. Farklı çizgileri uyguladığı araçların segmentine de çok takılmayan Güney Kore merkezli üretici şimdi de büyük sedan modeli Grandeur için dikkat çekici bir görünüm sunuyor.

Ön bölümünde yer alan çift katlı far seti Staria'yı andıran otomobilin geniş ön panjuru da bu modele göz kırpıyor. Çok kollu jantlar çift renkli ve kapı kolları da hemzemin yapılı. C sütunu ikiye bölünen aracın karakter çizgisi de öne çıkan bir yapıda.

Ön tampon alt köşelerinde başlayan siyah şeridin de arka tampona kadar uzandığı görülebiliyor. Ioniq 6'yı andıran bagaj kapağının ucu bir spoiler şeklinde sunulurken önde olduğu gibi stoplar da ince uzun bir şerit halinde bagaj kapağı boyunca uzanıyor.

İç mekanında geniş bir kola sahip olan üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran yer alan aracın havalandırma kumandaları da dokunmatik. Arka koltuklarda da ısıtma, soğutma ve masaj gibi fonksiyonlara sahip olan otomobilde ön konsola şık bir şekilde gizlenen havalandırma ızgaraları ve çift parçalı sunroof bulunuyor.

Kardeşi Kia K8 ile aynı motor seçeneklerine sahip olan 5.035 mm boyundaki aracın 2.5 ve 3.5 litre hacimli, benzinli motorları 200 ve 300 beygir güç üretebilirken V6 dizilim sunan ikinci ünite dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor. Ayrıca 1.6 litre hacimli motora sahip hibrit güç ünitesi de kaput altında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder