19 Ekim 2022 Çarşamba

Foxtron Model B


Tayvan da elektrikli otomobil işine giriyor. Üstelik ülkenin ilk büyük elektrikli otomobil üreticisi tanıdık bir marka. Daha çok ürettiği cep telefonlarıyla tanınan Foxconn, Pininfarina tarafından tasarlanan kompakt hatchback ile öne çıkıyor.

Toplamda 5 konsept çalışması bulunan Foxtron'un seri üretime en yakın olan modeli Model B, dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Ön bölümü kaplayan ince LED farın altında bulunan hava girişi, kaput önünden yönlendirilen çıkışıyla aerodinamik verimliliğe katkı sağlıyor. Jantlar, hemzemin kapı kolları ve yan aynalar yerine geçen kameralar da aerodinamik kalemler arasında.

Şişkin çamurluklar ve ince tutulan siyah renkli koruma bölümleri haricinde C sütununun da aynı renkte olduğu görülebiliyor. Arka bölümde, bagaj kapağı üzerinde yer alan spoiler, camın altında ikincisiyle uyum içerisinde. Stoplar da aracın eni boyunca uzanırken tampon altında küçük bir difüzör çıkışı yer alıyor.

Sade bir iç mekan tasarımı sunan araçta dokunmatik düğmelere sahip, üç kollu direksiyon simidi, ince yapılı uyarı ekranı, büyük dokunmatik ekran ve yan kameraların görüntülerini yansıtan ekranlar bulunuyor. Yüksek yan destekli koltukların kafalıkları da ilginç görünüme sahip. Aracın orta konsolunda kumandalar yerine bol depolama bölüm yer alıyor.

Hava sürtünme katsayısı 0.26 olan aracın boyu 4.300 mm, eni 1.865 mm, yüksekliği 1.530 mm ve aks mesafesi 2.800 mm olarak açıklanıyor. 233 beygir güç üretebilen elektrik motoru ve kapasitesi açıklanmayan bataryasıyla 450 km menzil sunmak istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder