18 Ekim 2022 Salı

Rolls-Royce Spectre


Rolls-Royce sonunda elektrikli otomobil üretimine başlıyor. Sarsıntısız, sessiz sürüş ve yüksek tork sunmaları sayesinde aslında İngiliz markaya çok uygun olan elektrik motorları yeni bir modelle birlikte karşımıza çıksa da üreticinin klasikleşen hatları kaybolmamış.

0.25'lik hava sürtünme katsayısına sahip olan Spectre dik yerleşime sahip ön panjur ve çift katlı LED farlarıyla dikkat çeken bir otomobil. Alt bölümü siyah renkte sunulmuş tanıtım aracının kaput ve tavanında da aynı renk kullanılmış. 

23 inç çaplı jantlara sahip olan Spectre, 5.453 mm boya, 2.080 mm ene, 1.559 mm yüksekliğe ve 3.210 mm aks mesafesine sahip. Genel hatları makyajlı bir Wraith'i andıran otomobilin kapıları geriye doğru açılıyor. Arkadaysa camla aynı açıya sahip bagaj kapağı, küçük LED stoplar ve ince difüzör çıkışı görülebiliyor.

İç mekanı da diğer Rolls-Royce modellerinden çok farklı görünmeyen araçta dijital gösterge paneli ve orta konsolda yer alan dokunmatik ekran haricinde ön yolcu önünde de bir ekran yer alıyor. Tavan ve kapılarda fiber optik kablolardan yayılan ambiyans aydınlatmaları görülebilirken üç kollu direksiyon simidi ve fiziksel düğmelere sahip orta konsol tanıdık parçalar.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve yönlendirilebilir arka aksa sahip olan aracın elektrik motorları 585 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 2.975 kg'lık boş ağırlığa rağmen 0'dan 100 km/s sürate ulaşmaksa 4.5 saniye sürüyor. Yaklaşık 100 kWh kapasiteli bataryalara sahip olduğu tahmin edilen aracın menziliyse 520 km.

2 yorum:

  1. onur hocam hiç rolls royce görmedim analog klima kumandaları bir marka imzası falan mıdır öyle değilse sebebi nedir teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle yatay ve çevirmeli hava sıcaklığı kumandalarını onlarca yıldır kullanıyorlar. Umarım kullanmaya da devam ederler.

      Sil