17 Ekim 2022 Pazartesi

Renault 4EVER Trophy


2022 Paris Otomobil Fuarı, Renault'nun yeni konseptleriyle başlıyor. Renault 4L'nin izinden giden 4EVER konsepti, markanın elektrikli geleceğinde farklı bir yer arayacak. Modelin temelleri, gelecekte birçok grup otomobilinde kullanılacak.

Köşeli hatlarıyla öne çıkan konseptin ön bölümünde farklı şekillerde aydınlatma sağlayabilen LED farlar ve çok çıkıntı yapmayan bir tampon görülebiliyor. Geniş gövde korumaları, hemzemin kapı kolları ve yan aynaların yerini alan kameralar da gözden kaçmıyor. Siyah renkli ve aracın tasarımıyla uyumlu jantlar ve hem tavan hem de arka cama eklenen bagaj bölümleri dikkat çekici.

Arka bölümde de LED stoplar ve çok çıkıntı yapmayan bir tampon sunan konseptin boyu 4.160 mm, eni 1.950 mm, yüksekliği 1.900 mm ve aks mesafesi 2.570 mm olarak açıklanıyor. 19 inç çaplı jantlarıyla aracın yerden yüksekliğiyse 200 mm. Bu yüksekliğe zemin koruması da dahil.

İç mekan fotoğrafları ve teknik detayları paylaşılmayan otomobilin 4L Trophy rallisinin 25. yılını kutladığı açıklandı. Temellerde kullanılan CMF-BEV platformuysa ilerleyen yıllarda Renault 5 ve Nissan Micra gibi araçların da temellerini oluşturacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder