28 Kasım 2021 Pazar

Buick Smart Pod


En popüler olduğu pazar Çin'de çok tutulan Amerikalı üretici Buick'ten yeni bir konsept geldi. Bu ülkede sergilenen otomobil yine Çin'in sevdiği MPV segmentinde yer alıyor. Üstelik detayları açıklanmıyor olsa da yine bu bölgenin çok sevdiği elektrikli güç ünitesine sahip.


Kullanılmadıklarında görünmeyen organik LED farları farklı şekillerde sunulabilen aracın dış mekanında sadelik ön planda. Büyük jantları aynı zamanda aerodinamik tasarıma sahip olan otomobilin kapılarının rayı bile yan bölüme şık bir şekilde gizlenmiş. Yanlar ve tavanda yer alan cam bölümler iç mekanı göstermeyecek çekilde mat tasarıma sahip.


Kayar kapılardan geçilen iç mekanda direksiyon ve pedalları bulunmadığı görülen otonom araç ilk başta iki kişilik olarak düşünülebilir. Yatırılabilen ve aralarında bir bar bulunan iki koltuk haricinde, ön kısımda büyük bir televizyon sunan aracın yine bu kısımda yer alan masası yukarıya doğru açılarak iki kişilik bir oturma bölümüne dönüşüyor. Koltuklar ve televizyon kullanılmadığında ekran aşağıya çekilip sadece üst kısmı dıraşıda kalabiliyor. Bu şekilde konseptin ön konsolu boydan boya uzanan dijital bir göstergeye kavuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder