2 Aralık 2021 Perşembe

Opel Astra Sports Tourer


Opel'den beklediğimiz bir başka haberi de aldık. Markayı C segmentinde temsil eden ve Temmuz ayında yeni nesline kavuşan Astra, station wagon gövdesine de kavuştu. Aracın donanımları arasında hibrit motor seçenekleri de yer alacak.

Tasarımda anlatılacak çok şey yok. Ön bölümü hatchback kardeşiyle aynı olan otomobile yandan bakıldığında kısa boylu kardeşinde görülen C sütunu tasarımının D sütununa kaydığı görülebiliyor. Arka bölümde de şık spoiler ve ortasına yerleştirilen dik stop lambası hatchback kasadan alınmış.


4.6 metre boya sahip olan Astra Sports Tourer'ın genişliği 1.8, yüksekliğiyse 1.4 metre. Tavanı kontrast renkte alınabilen araçta gümüş renkli tavan rayları da kullanılıyor. İç mekan tasarımı değişmeyen otomobilin bagaj hacmi 608 ile 1.634 litre arasında değişiyor. Hibritlerdeyse hacim 548 ile 1.574 litre arasında.

Kaput altında da değişiklik bulunmuyor. 1.2 litre hacimli benzinli motorun 110 ve 130 bygir gücündeki seçeneklerinin yanında 1.5 litre hacimli Diesel de 130 beygir güç üretebiliyor. 1.6 litre hacimli benzinli motorla donatılan hibrit versiyonlarsa 180 ve 225 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder