1 Aralık 2021 Çarşamba

Suzuki Alto


Suzuki'nin minik modellerinden Alto yenilendi. Daha önce tanıtılan Suzuki Maruti Alto ile model ismini paylaşsa da bambaşka bir otomobil olan bu model eskiden olduğu gibi Keicar sınıfında yer alıyor.


Dışarıdan bakıldığında bir Alto olduğu belli olan otomobilin ana hatları biraz daha köşeli hale gelmiş olsa da detaylar biraz daha yuvarlatılmış. Dik burun kısmını koruyan modelin C sütununda yer alan açılı yapıda biraz traşlanmış. Yeni nesilde stoplar da tampondan bagaj kapağı yanına alınmış.


İç mekanında büyük bir değişiklik yokmuş gibi görünen Alto'nun sunduğu iç hacim değişmese de sunulan yapı daha premium duruyor. Havalandırma kumandaları tamamen otomatik hale gelen otomobilin direksiyon simidi de yeni.

Otomobilin kaputu altında yer alacak motorun detayları açıklanmamış olsa da Keicar sınıfının gerekliliği olan 660 cc hacimli, 3 silindirli benzinli motor korunmuş. Üstelik bu sefer hafif hibrit sistem de üniteye entegre edilmiş. 9. nesil araçta turbo besleme kullanılıp kullanılmayacağıysa bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder