30 Kasım 2021 Salı

WayRay Holograktor


Geleceğin otomobilini tasarlamak için kollarını sıvayan üreticilere WayRay de eklendi. Beklendiği gibi elektrikli ve otonom sürüş özellikleri sunan bir otomobille bizlerin karşısına çıkan yeni markanın aracında uzaktan kullanılabilme gibi ilginç bir özellik de bulunuyor.


Köşeli hatlarıyla dikkat çekici bir duruşa sahip olan otomobilde ön camın tavana kadar uzadığı, yan aynalar yerine kameralar yerleştirildiği ve aerodinamik jantlarının 22 inç çaplı olduğu hemen görülebiliyor. Önde çift parçalı far grubuna sahip olan aracın stopları da bagaj kapağı boyunca uzanıyor. Tavanın arka kısmındaki çıkıntıysa birçok sensöre ev sahipliği yapıyor.


Arka kapıları geriye menteşeli olan otomobilin B sütunu bulunmuyor. Önde simetrik bir kokpit tasarımı sunan otomobil dijital göstergelere ve sekizgen bir direksiyon simidine sahip. 3 kişilik oturma kapasitesi sunan konseptin arkasında oturan yolcu da kendine özel büyük bir dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca cam yüzeylerin tavana kadar uzaması iç mekanı biraz daha ferah hale getirmiş.


ELektrikli olduğu açıklanmış olsa da gücü veya pil kapasitesiyle ilgili bilgi verilmeyen konseptin maksimum süratinin 200 km/s'te sınırlandırılacağı ve 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabileceği belirtildi. Ayrıca tahmini menzil de 600 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder