30 Kasım 2021 Salı

BMW Concept XM


BMW'nin bir süredir tanıtmak için hazırlandığı büyük hibrit SUV modeli konsept olarak karşımıza çıktı. XM, Alman markanın M1'den bu yana piyasaya çıkardığı ilk kendine özel platforma sahip olan M modeli olacak. M1 ile aradaki akrabalığı bir iki tasarım detayından anlayabileceğiz.


Köşeli hatlara sahip olan dış tasarımında dev ön panjur ve ince LED farlar dikkat çeken araçta 23 inç çaplı jantlar, geniş çamurluklar, tavana yerleştirilmiş LED aydınlatmalar, siyah renkli gövde korumaları ve ince yapılı stoplar görülebiliyor. Dörtlü egzoz çıkışı difüzörün iki yanına yerleştirilirken M1'de olduğu gibi çift BMW logosu spoiler altına alınmış.


İç mekanda eskitilmiş deri döşeme farklı bir hava yaratıyor olsa da direksiyon simidinden vites konsoluna, gösterge tablosundan dokunmatik ekrana kadar birçok parça diğer BMW modellerinde de kullanılıyor. Tavanı da farklı geometrik şekillerle bezenmiş olan konseptin koltuklarında sabit kafalıklar kullanılmış.

Kaputu altında yer alan güç ünitesi detaylandırılmamış olsa da şarj edilebilir hibrit ünitenin bir V8 içten yanmalı motora sahip olduğu biliniyor. Elektrik motoru da işin içerisine girince 760 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilecek hale gelen konsept dört tekerlekten çekişli. Modelin elektrikli kullanımda menziliyse 80 km olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder