2 Aralık 2021 Perşembe

Genesis G90


Genesis yenilenmeye devam ediyor. Markanın en lüks modeli G90 da yeni nesline kavuşuyor. Otomobilin dış tasarımını sergileyen Genesis, ortaya hem sade hem de iddialı bir görünüm çıkarmayı başarmış.


Markanın diğer modellerinin de ön bölümünü süsleyen büyük beşgen panjur ve çift katlı LED farlar etkileyici dururken tamponun alt ve yan kısımları da dinamik bir duruş sağlamış. 20 inç çaplı jantlar, alt bölümde görülen şerit, yan camların alt kısmına sabitlenmiş yan aynalar ve hemzemin kapı kolları da şık detaylar arasında.


Arka bölüme geçildiğinde de çift katlı LED stop tasarımı gözlerden kaçmıyor. Aracın eni boyunca süren aydınlatma grubu çift egzoz çıkışıyla birleşince dinamik bir görünüm oluşturmuş. Kısa tutulan bagaj kapağıysa arkaya doğru alçalıyor. Bu arada G90'ın aks mesafesi 190 mm uzatılmış bir seçeneği de bulunacak.
 

İç mekanı daha yuvarlak hatlarla bezenen otomobilin bu bölümünde iki kollu direksiyon simidinin döşemelere uygun renk seçimi dikkat çekiyor. Dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran haricinde havalandırma sisteminin de kendi ekranına sahip olduğu görülebiliyor.
 

Havalandırma ızgaraları şık bir şekilde konsola gizlenen G90'ın gösterge paneli yanlarına doğru yükselen konsol çizgisi de farklı duruyor. Donanımlar arasında 23 hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemi ve adaptif süspansiyon sisteminin bulunduğunu da belirtelim.

Arka koltuklarsa aracın uzunluğuna göre iki farklı şekilde tercih edilebiliyor. Uzun aks mesafesiyle birlikte iki kişilik hale gelen bu bölümde buzdolabı ve her türlü fonksiyonu elektrikli olarak kumanda edilebilen koltuklar yer alıyor. Bu bölüme özel dokunmatik ekranlar da donanıma eklenebiliyor.
 

Kaputu altında tek motor seçeneği sunacak olan G90'da görev yapan çift turbo beslemeli, 3.5 litre hacimli V6 ünite 380 beygir güç, 530 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder